неділя, 22 лютого 2015 р.



 А ти – Українець?
Велика земля українська. Високі тополі та смерічки - це наша Україна. Кримські степи, обпалені сонцем, запорізькі поля в соняшниковому цвіті – це наша земля. 
Кожна людина з великою любов’ю згадує те місце, де вона народилась. Це маленька Батьківщина кожного з нас. Україна – це наша земля з її славною історією і мудрими талановитими людьми [1].

Бути українцем – це не просто мати відповідне громадянство. Це набагато більше. Бути українцем означає дивитися на світ певним чином, як закладено в культурі нашого народу. Споконвіку рисами, притаманними українцям, вважаються гостинність, працелюбність, любов до рідної землі, поетичність, волелюбство. Велике значення в житті справжнього українця відіграють родина та праця. Українець не боїться важкої праці, робить натхненно, любить своє діло.
Сьогодні українець має вміти поважати минуле, знайти своє гідне місце в житті та зробити внесок в майбутнє країни та кожного з нас. Ми маємо «не пасти задніх» у всіх сферах суспільного життя – економіці, культурі, науці, вчитися на досвіді інших країн, зберігаючи все цінне, що накопичила наша історія. Ми маємо забезпечити собі нормальні умови життя, за яких людина буде забезпечена матеріально і матиме можливість духовного розвитку [2].
Звертаючись до історичного минулого української нації, осмислюючи його духовні цінності, хотілось би бачити в своїх співвітчизниках кращі риси наших предків, які були носіями гуманності, патріотизму, волелюбності.
Ми віримо в силу розуму нашого народу, який повинен сам вирішувати свої національні проблеми, а не чекати допомоги іззовні. Доля України в наших руках.

Немає коментарів:

Дописати коментар